Begeleidingsprogramma voor sportverenigingen

Iedereen heeft recht op goede en laagdrempelige medische zorg. FTB Sport Medisch Centrum wil graag nog een stapje verder en wil blessures en aandoeningen in eerste instantie zo veel als mogelijk voorkomen. Om deze reden heeft FTB Sport Medisch Centrum een speciaal begeleidingsprogramma ontwikkeld voor sportverenigingen.  

 

Het begeleidingsprogramma is kosteloos voor sportverenigingen en kan in samenspraak met een sportvereniging op maat worden gemaakt: 

  • Bestuurlijk advies gericht op preventie van sportblessures 

  • Thema avonden en workshops voor leden, ouders, trainers en begeleiders 

  • Sport Fysiotherapeutische Inloopspreekuren 

 

De Sport Fysiotherapeutische Inloopspreekuren zijn kosteloos voor leden van sportverenigingen en worden niet gedeclareerd bij de zorgverzekering. Vaak kunnen wij met gratis advies verergering van eventuele blessures voorkomen. Indien noodzakelijk kan in samenspraak met een cliënt worden overwogen om een fysiotherapeutisch traject te starten of voor verder onderzoek door te verwijzen naar een huisarts of medisch specialist.  

 

Loop en prestatietrainingen 

FTB Sport Medisch Centrum organiseert speciaal voor kinderen regelmatig Loop en Prestatie Trainingen. Leden van aangemelde sportverenigingen kunnen voor deze specialistische training aanmelden tegen een gereduceerd tarief. Meer informatie over Loop en Prestatie Training kunt hier vinden.