FunXtion

Wat is funxtion?

Funxtion is een combinatie van vernieuwende lesprogramma’s, pakkende materialen, muziek, een inspirerende trainingsomgeving en professionele trainers in een nieuwe beleving van funXtioneel bewegen. Alle factoren van conditie komen daarbij aan bod: coördinatie, lenigheid, duurvermogen, kracht en snelheid. Nieuwsgierig geworden: bekijk hier dan de trailer.

Voor wie is funxtion?

FunXtion is er voor iedereen. Jong, oud, getraind en ongetraind; iedereen kan meedoen omdat iedereen op zijn / haar eigen niveau traint. Met regelmaat worden nieuwe trainingen met nieuwe technieken aangeboden die ruim voldoende variatie bieden om op eigen niveau mee te doen.        Het is tevens mogelijk om FunXtion te gebruiken als ondersteunende kracht- en fitheidstraining voor alle takken van sport. Vooral teamsporten hebben hier veel baat bij door het functionele karakter van FunXtion. Het kan gebruikt worden als effectieve wekelijkse ondersteuning om de fysieke weerbaarheid en fitheid te vergroten of als overbrugging van bijvoorbeeld de winter- of zomerstop zoals de tophockeyteams van BMHV al reeds doen.

 

Funxtion move it!

Bij de FunXtion Move it! lessen wordt er het hele lichaam getraind in wel 30 minuten! Het is de ideale break op een dag om in een halfuur het gevoel te hebben dat jij een uur getraind hebt! Er wordt eerst gestart met een warming-up, waarna daarna jij plaats neemt bij één van de 6 stations in het circuit. Zo heb je aan het eind van de training jou volledige lichaam getraind. Je zal merken dat jou uithoudingsvermogen met stappen vooruit gaat! Daarnaast richt funXtion Move it! zich op een het ervaren van FUN tijdens de trainingen, op een speelse en leuke wijzen je fitheid bereiken. Funxtion is er om fitness leuke en speels te houden.

 

Funxtion Rumble

Rumble is een onderdeel van FunXtion. Tijdens een RUMBLE training worden boksoefeningen gecombineerd met kracht en conditionele oefeningen. Hierdoor is RUMBLE een full-body work-out die volstaat als volwaardige training, maar ook goed gecombineerd kan worden met andere trainingen! 

De Rumble training zijn als volgd opgebouwd:

  • Warming-up in spelvorm of touwspring varianten  
  • Schaduwboksen om techniek te oefenen
  • Eenzijdig sparren met een bokspartner
  • Rumble interval circuittraining
  • Cooling-down

 

Tijdens de trainingen wordt er gebruik gemaakt van o.a. bokszakken, handschoenen en springtouwen. Rumble is een work-out met een grote fun factor waarbij beleving, kracht en energie zorgen voor een uitdagende en een onwijs leuke training!