Judith de Brouwer, MSc

Judith de Brouwer, MSc

Master Psychosomatisch Fysiotherapeut en Oedeemtherapeut

Bij FTB Multidisciplinair Gezondheidscentrum is Judith werkzaam als Fysiotherapeut, Psychosomatisch fysiotherapeut en oedeemtherapeut.

Sinds 1990 is Judith praktiserend fysiotherapeute en haar eerste ervaringen deed zij op in een ziekenhuis in een skigebied in Zwitserland. Van hieruit heeft zij zich verder ontwikkeld op het gebied van orthopedische revalidatie (met in het bijzonder de knierevalidatie), sportrevalidatie, oncologische revalidatie en oedeemtherapie.

De laatste jaren werd zij zich steeds meer bewust van de invloed van het gedrag en mentale gewoontes op het bewegen. Zij heeft eerst de cursus “Mobilizing awareness” doorlopen. Dit is een pijnvrije behandelwijze die gebaseerd is op de natuurlijke manier van bewegen. Hierdoor leert men om door stress uitgelokte reflexpatronen af te remmen. Hierdoor ontstaat, dankzij de ontspanningsrespons, de mogelijkheid om efficiënt te kunnen bewegen.

Door haar groeiende belangstelling voor lichaamsbewustzijn is zij gestart met de Master opleiding Psychosomatische Fysiotherapie aan de Hogeschool van Utrecht die zij in juni 2015 heeft afgerond. Judith heeft affiniteit met het werken met mensen met stressgerelateerde klachten, angstklachten en chronische pijn en/of vermoeidheidsklachten.

“Ik vind het een uitdaging om mensen weer in beweging te krijgen in de ruimste zin van het woord”