Medewerkers

Alle medewerkers van FTB zijn u graag van dienst. De therapeuten die werkzaam bij FTB zijn allen gekwalificeerd en ingeschreven bij het kwaliteitsregister.

Anniek Bijsterbosch

Anniek Bijsterbosch

Oefentherapeut Cesar, ParkinsonNet Therapeut

Anniek is sinds 2004 werkzaam als oefentherapeut Cesar bij het Centrum voor Bewegen en Bewustzijn, wat later zou fuseren met Functionele Training Baarn tot FTB. Wat haar aanspreekt in de oefentherapie Cesar is dat mensen zelf een groot aandeel hebben in het behandelproces. Ze ziet het als een mooie uitdaging om de behandeling zowel af te stemmen op de klacht als op de wensen van de persoon.: “Als oefentherapeut Cesar begeleid je mensen tijdens het motorisch leerproces en bied je ondersteuning bij het zelfgenezend vermogen.” De laatste jaren heeft zij zich toegelegd op het behandelen van mensen met ouderdomsgerelateerde klachten (geriatrie), mensen met COPD en mensen met neurologische ziektebeelden. Ze is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson / Parkinsonisme en is aangesloten bij Parkinsonnet

"Ik  vind het bijzonder om te zien hoe iemand op leeftijd, zijn eigen verwachtingen omhoog kan bijstellen, omdat hij tot meer in staat is dan verwacht. We zijn nooit te oud om te leren..."

Jitse Bouma

Jitse Bouma

Fysiotherapeut, Trainer Sport

Jitse is sinds 2013 werkzaam bij FTB. Al sinds jonge leeftijd is hij geïnteresseerd in sport en beweging. Na het behalen van zijn Havo diploma in 2008, is hij direct gestart met de opleiding Fysiotherapie aan de Internationale Hogeschool voor Fysiotherapie Thim van der Laan.  Zijn afstudeerstage heeft hij bij FTB gelopen en kort daarna is hij binnen FTB begonnen als sportmedisch begeleider. "Tijdens mijn opleiding heb ik ervaring opgedaan bij onder andere de Bergmankliniek, waar mijn interesse is ontstaan voor het knie gewricht." Jitse richt zich bij FTB op het behandelen van mensen met knie-, schouder- en rugklachten. Verder hebben de ouderenzorg en sportgerelateerde klachten zijn interesse.

Judith de Brouwer, Psychosomatisch Fysiotherapeut en Oedeemtherapeut

Judith de Brouwer, MSc

Master Psychosomatisch Fysiotherapeut en Oedeemtherapeut

Bij FTB Multidisciplinair Gezondheidscentrum is Judith werkzaam als Fysiotherapeut, Psychosomatisch fysiotherapeut en oedeemtherapeut.

Sinds 1990 is Judith praktiserend fysiotherapeute en haar eerste ervaringen deed zij op in een ziekenhuis in een skigebied in Zwitserland. Van hieruit heeft zij zich verder ontwikkeld op het gebied van orthopedische revalidatie (met in het bijzonder de knierevalidatie), sportrevalidatie, oncologische revalidatie en oedeemtherapie.

De laatste jaren werd zij zich steeds meer bewust van de invloed van het gedrag en mentale gewoontes op het bewegen. Zij heeft eerst de cursus “Mobilizing awareness” doorlopen. Dit is een pijnvrije behandelwijze die gebaseerd is op de natuurlijke manier van bewegen. Hierdoor leert men om door stress uitgelokte reflexpatronen af te remmen. Hierdoor ontstaat, dankzij de ontspanningsrespons, de mogelijkheid om efficiënt te kunnen bewegen.

Door haar groeiende belangstelling voor lichaamsbewustzijn is zij gestart met de Master opleiding Psychosomatische Fysiotherapie aan de Hogeschool van Utrecht die zij in juni 2015 heeft afgerond. Judith heeft affiniteit met het werken met mensen met stressgerelateerde klachten, angstklachten en chronische pijn en/of vermoeidheidsklachten.

“Ik vind het een uitdaging om mensen weer in beweging te krijgen in de ruimste zin van het woord”

 

Natasja van Dooren, oefentherapeut Cesar

Natasja van Dooren

Oefentherapeut Cesar

Natasja is als oefentherapeut werkzaam bij FTB multidisciplinair Gezondheidscentrum. Zij vindt het belangrijk om aandacht aan goede beweeggewoonten te geven. Samen met u kijkt zij hoe gezonde beweeggewoonten toegepast kunnen worden in uw dagelijks leven. Daarnaast heeft Natasja zich geschoold in de motoriek bij de ouder wordende mens, het screenen en behandelen van valrisico en het behandelen van benigne paroxismale positie duizeligheid. Natasja is aangesloten bij het ParkinsonNet, waarbij  zij de samenwerking tussen zorgverleners en goede advisering aan de cliënt belangrijk vindt.

“Lichaamsgezondheid is geen vanzelfsprekendheid. Daarom zoek ik naar de beïnvloedbare factoren voor gezond beweeggedrag. Door uw ervaring te combineren met mijn kennis kunnen soms grote problemen met kleine aanwijzingen verminderd worden.”

Eric Maathuis

Eric Maathuis, MSc

Master Manueel Therapeut

Eric is binnen FTB werkzaam als fysiotherapeut, manueel therapeut, stagebegeleider en groeps- en FunXtion trainer. De interesse van Eric in het bewegend functioneren werd gewekt in de periode dat hij zelf voor een sportblessure onder behandeling was bij de fysiotherapeut. In 2010 heeft hij de opleiding fysiotherapie aan de Internationale Hogeschool Thim van der Laan afgerond. Aansluitend is hij direct door gaan studeren aan de Masteropleiding Manuele Therapie aan de SOMT in Amersfoort en hier heeft hij zijn mastergraad in 2014 behaald.

"Zelf speel ik hockey bij de BMHV en loop regelmatig hard. Ik heb interesse in vele vormen van sport. Dit maakt dat ik graag met sporters werk en binnen de praktijk veel sportgerelateerde klachten zien. Hierbij ligt mijn aandachtsgebied met name bij rugklachten, knieklachten en revalidatie na sporttrauma’s."

 

Petra Niezing, Kinderfysiotherapeut

Petra Niezing, MKFT

Master Kinderfysiotherapeut

Petra is al ruim 15 jaar werkzaam als fysiotherapeut en later als kinderfysiotherapeut bij FTB.  Zij heeft zowel de sportacademie te Amsterdam als de opleiding tot fysiotherapeut in Utrecht met goed gevolg afgerond. Na het behalen van haar diploma's voor deze opleidingen is zij, naast het werken bij FTB, de sportfysiotherapeutische opleiding aan de International Academy for Sportscience te Gennep gaan volgen. Vele jaren heeft zij een grote rol gespeeld in de organisatie en coördinatie van FTB.

"Mede door in het verleden opgedane (werk)ervaring in het begeleiden van kinderen, raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de kinderfysiotherapie. Na het afronden van de specialisatie tot kinderfysiotherapeute in Breda en de geboorte van mijn oudste dochter, heb ik besloten me volledig op de kinderfysiotherapie te richten. Ik vind het een voorrecht om met kinderen te mogen werken."

Marcel Nowee, directeur FTB

Marcel Nowee

Directeur FTB, sportfysiotherapeut

Marcel heeft na zijn studies aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (1993), Bewegingwetenschappen(1994) en Fysiotherapie (1997) het toenmalige Fysiosport Baarn opgericht, wat later uitgroeide tot FTB. Hij heeft zich verder verdiept in sportrevalidatie aan de International Academy of Sportscience (2000) en aan de opleiding Master Physical Therapy in Sports (2010).

Door zijn achtergrond als docent lichamelijke opvoeding, sportfysiotherapeut en als fanatiek sportbeoefenaar is Marcel altijd bezig geweest om functioneel trainen te ontdekken en vorm te geven. Speciale interessegebieden hierbij zijn het schouder- en het kniegewricht, waarin hij zich de afgelopen jaren heeft gespecialiseerd. Daarnaast verzorgt hij de sportfysiotherapeutische begeleiding van diverse talentvolle (top)sporters en traint hij met hen specifieke vaardigheden zoals kracht en behendigheid.

"De bewegende mens heeft altijd mijn aandacht gehad en het is prachtig om te zien dat vele lichamelijke maar ook persoonlijke problemen door bewegen positief worden beïnvloed. Met verbazing kijk ik iedere keer weer naar de resultaten die sporters, maar juist ook niet sporters kunnen bereiken wanneer de stap naar bewegen wordt gezet.

Tijs van der Steen

Tijs van der Steen

Trainer Sport

Tijs is binnen FTB werkzaam als trainer. Hij studeert Fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht waarbij hij in zijn afrondende fase zit. Tijdens zijn stages heeft hij in diverse settingen gewerkt, zoals het ziekenhuis en de particuliere praktijk. Hierdoor heeft hij kennisgemaakt met veel verschillende aandoeningen waardoor Tijs mensen met op verschillende inspanningsniveaus kan begeleiden tijdens hun (preventieve)training.

“Naast mijn studie en werkzaamheden bij FTB beoefen ik de sport marathonschaatsen op landelijk niveau. Verder ben ik zeer geïnteresseerd in andere takken van sport en vind ik het leuk om mensen te begeleiden zodat zij hun (sportieve)doelen kunnen behalen”.

Karin Tukker, Office Manager

Karin Tukker

Office Manager

Karin vervult de centrale rol bij de administratie en de communicatie van FTB en is het eerste aanspreekpunt voor cliënten. Ze heeft inmiddels jarenlange ervaring op het gebied van planning, organisatie en office management, ook in de zorgsector. ’Deze sector spreekt mij enorm aan aangezien ik graag oplossingsgericht met mensen werk. Klantvriendelijkheid staat bij mij hoog in het vaandel!’. Aan de professionaliteit van FTB en de laagdrempeligheid voor nieuwe en bestaande cliënten draagt ze graag een steentje bij. ‘Trajecten van begin tot eind op een professionele manier afronden en op de hoogte zijn van het reilen en zeilen bij FTB zodat ik hier op een juiste en adequate manier op in kan springen en ondersteunen is wat ik graag doe’.