Nieuws

SV Baarn sluit overeenkomst met fysiopraktijk FTB Sportmedisch Centrum

SV Baarn heeft niet alleen een mooie, maar ook een bijzondere overeenkomst gesloten. FTB Sportmedisch Centrum, kortweg FTB, gaat de trainers van SV Baarn helpen spelers fitter en sterker te maken. Onlangs heeft FTB bij de club een presentatie gehouden voor de trainers en een plan uitgerold op het gebied van preventie, dus het voorkomen van blessures. En dat gaat verder dan een goede warming-up voor de wedstrijd of training. FTB wil de jonge spelers voorbereiden op hun inspanningen en zorgen voor een goede looptechniek, zodat de kinderen “handiger” worden op het veld. Daarmee kunnen al veel blessures worden voorkomen. De jeugdtrainers zijn daarin een essentiële schakel: zij moeten de opgedane kennis blijven monitoren en snel eventuele aankomende blessures signaleren. Vervolgens stelt FTB de diagnose, geeft advies aan trainer, speler en ouders over het verder voorkomen of hoe de weg naar herstel kan worden ingezet.

“Deze vorm van intensieve samenwerking is ook voor ons vrij uniek, maar het past wat ons betreft naadloos in de huidige ambitie van SV Baarn om de vereniging verder te professionaliseren”’ aldus Marcel Nowee van FTB Sportmedisch Centrum.

Ook SV Baarn-voorzitter Evert Jan Stagge toont zich verheugd: “We zijn als vereniging natuurlijk blij met elke sponsor, maar FTB kan een wezenlijke bijdrage leveren aan realisatie van de sportieve doelstellingen van onze club. De samenwerking met FTB geeft op deze manier meer fundament onder de basis van ons jeugdplan”.

Dankzij de sponsorcommissie van SV Baarn hebben de vereniging en FTB hun samenwerking vastgelegd in een 3-jarige overeenkomst. En kunnen alle spelers van SV Baarn elke woensdagavond op de club terecht voor – gratis - diagnose en advies.

 

 

Facebook

Bezoek ook onze Facebook-pagina voor actueel nieuws