Preventieve Training

 

Starten met Preventieve Training bij FTB

Voordat u aan de training kunt beginnen, maken we een afspraak voor een intake en vult u een vragenlijst in. Tijdens het intakegesprek worden doelstellingen in kaart gebracht, evenals mogelijke klachten, nu of uit het verleden. Deze gegevens zijn belangrijk voor de samenstelling van het trainingsschema. Daarna bepalen we samen welke trainingsvorm het meest geschikt is. Bij de eerste training wordt u ontvangen door één van onze trainers. Hij of zij is op de hoogte van uw specifieke situatie. Tijdens deze training begint het samenstellen van uw individuele trainingsprogramma. Er wordt dan bepaald met welke oefeningen en belasting u gaat starten. Tevens krijgt u een uitgebreide instructie over de wijze waarop u met het trainingsschema aan de slag gaat. u traint op professionele (cardio- en fitness)apparatuur, voorzien van hartslagmeting.

 

Aan de slag

De training bestaat uit een (niet verplichte) gezamenlijke warming up, een individueel trainingsgedeelte en een gezamenlijke coolingdown met grondoefeningen, buikspieroefeningen, lenigheidsoefeningen en ontspanningsoefeningen. De totale training duurt 75 minuten. U traint op van tevoren afgesproken tijden. In overleg kan daarvan worden afgeweken. Bij FTB train je gericht, in een prettige en persoonlijke omgeving, aan een optimale belastbaarheid en conditie.

 

De doelstelling van Preventieve Training is om op een professionele, plezierige en aangename manier een betere conditie te verkrijgen. Dit helpt om een optimale belastbaarheid van je lichaam te verkrijgen en klachten te verhelpen of te voorkomen. In groepen van beperkte omvang en in een aangename, sfeervolle trainingsruimte, kunt u individueel werken aan een goede lichamelijke conditie en aan een fit gevoel. De fysiotherapeuten en trainers van FTB sport zorgen voor goede begeleiding tijdens de trainingen en geven advies en ondersteuning waar nodig.