Sporten bij FTB Sport Medisch Centrum

Bewegen 

In een gezond en vitaal leven is bewegen een onmisbare schakel. Samen met gezonde voeding en gezonde stress is bewegen essentieel om je gezond, fris en fit te voelenHet kan je tevens helpen om lichamelijke problemen zoals overgewicht, diabetes en artrose te voorkomen.  We weten het allemaal wel maar toch hebben veel mensen moeite om aan de, onlangs vernieuwde, norm van gezond bewegen te voldoen.  

 

Gezond bewegen en trainen heeft dus heel veel voordelen. Om deze reden geeft FTB Sport Medisch Centrum al ruim 20 jaar fysiotherapeutische trainingen. Eerst onder de noemer Preventieve Training en sinds kort de herkenbare naam “FysioFitness 

 

Met FysioFitness trainen onze leden onder deskundige begeleiding van fysiotherapeuten en gediplomeerde trainers. Het begint allemaal met een uitgebreide intakeTijdens deze intake kunt u samen met uw Beweegcoach trainingsdoelstellingen vaststellen en eventuele lichamelijke klachten bespreken waarna een op maat gemaakt oefenprogramma wordt samengesteldDe daarop volgende trainingen begeleiden wij u met het aanleren van de oefeningen in uw persoonlijke oefenprogramma. We geven aanwijzingen hoe de oefeningen moeten uitgevoerd, corrigeren, stimuleren of remmen u af waar nodig en geven tips en trics voor een gezond beweegpatroon. U traint grotendeels zelfstandig maar altijd onder begeleiding. Na een tijdje is het ook mogelijk om tussentijdse evaluaties af te spreken.  

 

Naast reguliere FysioFitness lessen heeft u een keuze uit een ruim aanbod van verschillende andere soorten groepslessen, zoals CircuittrainingHitFit en AquaFit. Bij FTB Sport Medisch Centrum kunt u van maandag tot en met zaterdag terecht en ontvangt u maximale aandacht in een persoonlijke sfeer. 

 

Voeding 

Naast bewegen is gezonde voeding een belangrijke factor voor een goede gezondheid. Voeding is de brandstof voor je lichaam. Ook tijdens het sporten kan een goede keuze van de juiste brandstof essentieel zijn om goed te kunnen presteren. Een periode van slechte voeding kan een tekort geven aan belangrijke voedingstoffen, zoals vitamines en minderalen. Uw lichaam kan dan minder goed functioneren en heeft meer moeite om u te beschermen tegen ziektes. Leden van FTB Sport Medisch Centrum kunnen bij hun Beweegcoach terecht voor advies over gezonde voeding. Ook hebben leden toegang tot een online platform met interessante informatie over gezonde voeding, leuke recepten en een maaltijdplanner. Tevens werken we nauw samen me een gediplomeerd diëtiste die u kan helpen bij al uw voedingsvraagstukken. 

 

Pilates in Balans 

Soms wordt er veel van u gevraagd. U heeft een drukke baan, een gezin en uw wil ook graag aan sport doen. Een goede balans tussen lichaam en geest en een goede afstemming van bewegen en niet overbelasten, stress en ontspanning is belangrijk. Op deze manier houdt u uw lichaam in evenwicht. Als er geen goede balans is, kan het lichaam reageren door klachten te ontwikkelen. Met hulp van pilateslessen kunt u leren hoe u uw lichaam in balans kunt houden. Pilates is een groepstraining waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitganspunt is. Het is een effectieve workout dat spiergroepen tegelijkertijd versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen. 

Kies hier een abonnement dat het beste bij u past.