Veelgestelde vragen

Heb ik een verwijzing nodig voor fysiotherapie?

Sinds 2006 is het mogelijk om via directe toegang fysiotherapie/oefentherapie (DTF/dto) zelf gelijk naar de fysio- en oefenentherapeut te stappen zonder eerst een verwijzing te verkrijgen bij de huisarts. Hier houd de therapeuten bij FTB rekening mee en wordt er tijdens de intake ook een screening gehouden om te beoordelen of uw klachten binnen het domein van de therapie vallen.

 

 

Wanneer Wordt mijn fysiotherapeutische behandeling vergoed?

Uw behandeling wordt vergoed als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. Kijk hier of uw behandelingen worden vergoed.

 

 

WANNEER kom ik in aanmerking voor een CHRONISCH TRAJECT? 

Uw traject is chronisch wanneer uw aandoening voorkomt op de ‘Chronische lijst van aandoeningen’ die in 2018 herzien is.

Heeft u een chronische indicatie? Bij landurig chronische aandoeningen, worden de eerste 20 behandelingen van het behandeltraject eenmalig niet vergoed. De jaren daarna wordt, bij dezelfde aandoening/behandelaar, alleen het eigen risico als eerst opgemaakt. Ook wanneer deze 20 behandelingen al betaald zijn bij overstappen van verzekeraar deze niet opnieuw in rekening gebracht kunnen worden. Dan zullen de kosten vanaf de 21e behandeling worden vergoed uit de basisverzekering.

Een aantal aanvullende verzekeringen dekt in geval van een ‘chronische aandoening’ wel de eerste 20 behandelingen. Lees dit goed na in uw polisvoorwaarden of vraag dit na bij uw zorgverzekeraar.  Mocht u uw eigen risico in een jaar nog niet hebben opgemaakt, dan zal dit bij de overgang naar vergoeding uit de basisverzekering alsnog gebeuren.

Mochten er onduidelijkheden over zijn, bespreek dit dan altijd even met uw fysiotherapeut.

 

Moet ik optijd mijn afspraak afbellen als ik niet kan?

Wanneer u uw afspraak 24 uur voor de geplande zitting annuleert, worden er geen kosten in rekening gebracht. Afmelding kan per telefoon op 035-5435983 (ook wanneer de voicemail wordt ingesproken door de week en in het weekend) en per e-mail op info@ftbbaarn.nl. Benoem bij het annuleren alstublieft uw voor- en achternaam en om welke zitting het gaat (tijd en therapeut). 

Wanneer u uw afspraak niet annuleert of binnen 24 uur voor de geplande zitting annuleert, dan brengen wij u hiervoor kosten in rekening. De kosten voor niet nagekomen afspraken (NNA) kennen vaste tarieven:

  • Fysiotherapie/ Oefentherapie: € 25
  • Manuele therapie/ Kinderfysiotherapie/ Psychosomatische fysiotherapie: € 35
  • Intake en onderzoek na screening of verwijzing: € 35